{{content}} ×

Veelgestelde vragen

Iets niet helemaal duidelijk? Of heb je een specifieke vraag?
Vind hier antwoord op al je vragen over shortlease.

 

Je zoekt een leaseauto voor een korte termijn? Shortlease stelt je in staat om op een flexibele en kostenbewuste wijze te voorzien in je (tijdelijke) mobiliteitsbehoefte. Je mobiliteitskosten kan je na 1 maand per dag aanpassen aan de behoefte. In specifieke gevallen zelfs sneller. Shortlease biedt nog meer voordelen. Zo kan je ook volledig off-balance beschikken over een auto. Compleet uitgerust en qua uitstraling passend bij hoe je zich als organisatie wilt profileren. Shortlease is ideaal voor startende ondernemers maar ook voor organisaties die medewerkers op proeftijd of met kort(er)lopende contracten hebben werken. Ook organisaties met seizoenspieken kunnen prima bij ons terecht. Daarnaast bedienen wij veel organisaties die liever geen langer lopende leasecontracten aangaan.

De minimale looptijd bedraagt één maand, tenzij contractueel anders is overeengekomen. Na een maand kan je de auto zonder problemen inleveren en hoe langer je leaset, hoe lager het maandtarief wordt. De maximale looptijd is onbeperkt. Heb je de auto langer nodig dan 24 maanden, dan kan het contract in sommige gevallen worden omgezet naar een leaseconstructie. Neem hiervoor contact met ons op.

ZZP'ers kunnen ook bij ons shortleasen.

Bel +31 88 99 60 111. Buiten onze openingstijden word je doorgeschakeld naar onze alarmcentrale. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie. Voor een uitgebreide uitleg klik hier

De shortleasetarieven zijn exclusief btw per maand. De tarieven voor Privé shortlease zijn inclusief btw per maand.

De borg bedraagt minimaal één à twee maandtermijnen bij zakelijke inzetten, standaard 2 maanden bij particuliere inzetten. De hoogte is afhankelijk van de creditcheck en dient vooraf te worden voldaan.

De betaling van de maandtermijnfacturen bij zakelijke shortlease contracten gaat d.m.v. automatische incasso. Bij particuliere shortlease contracten dient de klant zelf de maandtermijnfactuur op tijd te voldoen.

Voor het afsluiten van een zakelijk shortleasecontract hebben we de volgende gegevens nodig:

- Gewenste inzetdatum
- Uittreksel KVK, maximaal 6 maanden oud
- Kopie legitimatie tekenbevoegde volgens KVK
- Kopie rijbewijs bestuurder + NAW gegevens

Wil je als particulier een shortleasecontract afsluiten, dien je de volgende gegevens aan te leveren:

- Gewenste inzetdatum
- Kopie rijbewijs en paspoort
- Kopie recente loonstrook
- Kopie recent bankafschrift met daarop salarisstorting

Stuur deze documenten per e-mail uitsluitend (in verband met jouw privacy) naar documenten@supershortlease.nl. Onze afdeling acceptatie bepaalt op basis van de aangeleverde gegevens of we een auto voor je kunnen inzetten.

Onze afdeling acceptatie beslist of we een shortlease auto voor je mogen inzetten. Op basis van de door jou ingestuurde gegevens, worden de volgende controles uitgevoerd:

- verificatie van jouw identiteit
- kredietwaardigheid
- verificatie van je bankgegevens

Als de ingestuurde gegevens niet voldoende zijn voor een volledige controle, kunnen er nog aanvullende documenten opgevraagd worden.

De borg bedraagt minimaal één à twee maandtermijnen bij zakelijke inzetten, standaard 2 maanden bij particuliere inzetten. De hoogte is afhankelijk van de creditcheck en dient vooraf te worden voldaan. 

De betaling van de maandtermijnfacturen bij zakelijke shortlease contracten gaat d.m.v. automatische incasso. Bij particuliere shortlease contracten dient de klant zelf de maandtermijnfactuur op tijd te voldoen.

Als je in een auto van de zaak ook privé rijdt, moet je werkgever een bedrag bij je salaris optellen. Dit geldt omdat je voordeel hebt van het privégebruik. Het bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling hangt af van de catalogusprijs en de CO2-uitstoot van de auto waarin je rijdt. Je werkgever berekent over deze bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen. Je nettoloon gaat hierdoor omlaag. Meer uitleg vindt je hier

Het bijtellingspercentage staat vermeld op de detailpagina van elke auto en daar kan je ook berekenen wat de bijtelling per maand kost.

De shortleasetarieven zijn exclusief btw per maand. De tarieven voor Privé shortlease zijn inclusief btw per maand.

Bij Supershortlease krijg je de leaseauto all-in. Het is allemaal heel simpel. In de offerte staat een duidelijk tarief waarmee alles van te voren is geregeld en bepaald. Dus geen extra kosten en gedoe bij het in ontvangst nemen van de leaseauto. Geen verrassingen, alles is van te voren duidelijk. Het enige dat je zelf moet doen is brandstof tanken.

Er wordt vooraf gefactureerd en betaling gaat d.m.v. automatische incasso. De factuur krijg je per e-mail.

De maandfactuur moet worden voldaan per automatische incasso. Deze incasso vindt plaats op de eerste van de maand. Let dus goed op dat er voldoende saldo op de rekening staat zodat de incasso altijd werkt. Hieronder lichten wij toe hoe het betaaltraject verder verloopt.

  1. Op de eerste van de maand incasseren wij de maandtermijn. Je ontvangt in de laatste week van de voorafgaande maand de factuur per mail.
  2. Wordt de factuur gestorneerd dan krijg je hier direct bericht van. Wij doen geen herincasso. Je dient deze zelf per ommegaande te betalen en ontvangt tevens een link met de mogelijkheid deze per IDEAL te voldoen. Je hebt 3 dagen de tijd deze te voldoen.
  3. Maak je echter geen gebruik van deze betaalmogelijkheid en er vindt dus geen betaling plaats dan behouden wij het recht om het contract te ontbinden en het voertuig terug te vorderen.
  4. Is het verschuldigde bedrag binnen 30 dagen na factuurdatum nog steeds niet voldaan en er is geen betalingsregeling afgesproken dan geven wij het dossier uit handen aan Incassobureau Credifixx in Leiden. Wij melden de debiteur ook automatisch aan bij ELENA, het waarschuwingssysteem van de BOVAG.

De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd, omdat wij eigenaar zijn van de auto. Deze wordt dan door ons doorberekend met een verhoging van €10,00 excl. btw (€12,10 incl. btw) administratiekosten.

Ons wagenpark wordt continu ververst met nieuwe auto's, dus de kans is aanwezig dat je een nieuwe auto krijgt. De personenauto's zijn in de meeste gevallen niet ouder dan 2 jaar.

Dat mag na overleg. De kosten die hieraan verbonden zijn volledig voor eigen rekening. Bij het inleveren moeten de auto's weer onbestickerd worden ingeleverd.

Als de auto onderhoud nodig heeft neem je altijd contact op met de werkplaats van onze vestiging in Leiderdorp 088-9960100. In overleg wordt bepaald wat de beste mogelijkheid voor je is.

Bel +31 88 99 60 111. Buiten onze openingstijden word je doorgeschakeld naar onze alarmcentrale. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie. Voor een uitgebreide uitleg klik hier

Je mag met onze auto's naar de volgende landen in Europa:
- België
- Denemarken
- Duitsland
- Finland
- Frankrijk
- Griekenland
- Hongarije
- Ierland
- Italië
- Kroatië
- Luxemburg
- Noorwegen
- Oostenrijk
- Polen
- Portugal
- Slovenië
- Slowakije
- Spanje
- Tsjechië
- Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland)
- Zweden
- Zwitserland

Als je twijfelt neem dan altijd eerst contact met ons op.

De auto heeft een WA+volledig casco dekking (in eigen beheer) incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar er geldt wel een eigen risico per schadegeval als de shortlease auto met schade wordt teruggebracht die bij vertrek nog niet aanwezig was en die niet verhaalbaar is. De hoogte van het eigen risico vind je terug in je shortlease contract, dit is afhankelijk van de auto en je leeftijd.

De hoogte van het eigen risico bij een niet-verhaalbare schade staat op het contract, in de Algemene voorwaarden en bij de autospecificaties. Voor berijders jonger dan 24 jaar geldt een toeslag op het eigen risico van € 150,- per schadegeval.
Bij elke extra niet-verhaalbare schade binnen 12 maanden na de 1e schade wordt de hoogte van het eigen risico verdubbeld.
Bij een 3e niet-verhaalbare schade binnen 12 maanden na de 1e schade hebben wij het recht het contract per direct te ontbinden.
Eigen risico bij het vervangen van een voorruit, doordat er een barst of een niet-repareerbare ster in zit, bedraagt minimaal € 250,-.

Een persoonlijke ongevallen Inzittenden verzekering zit standaard bij elk shortlease contract

Ja, elke auto die wij in ons wagenpark hebben mag je rijden met een rijbewijs-B, dus ook alle vrachtvoertuigen.

Uiteraard krijg je hulp in het buitenland bij pech of schade.

Particulieren zijn alleen gedekt, als hiervoor een buitenlanddekking is afgesloten voor een éénmalig bedrag van € 75 incl. btw. Dit zullen dan uitsluitend kosten zijn die niet door ons zijn te verhalen via de merkendekking van de autofabrikant of onze verzekeraar.

Meer uitleg vind je hier.

Je kan de shortleaseauto ophalen of inleveren bij één van onze Huurmij vestigingen in Leiderdorp, Leiden, Alphen aan den Rijn, Haarlem en Amsterdam. Adressen vindt je op onze contactpagina.

Wij kunnen de auto op het gewenste adres brengen of ophalen binnen Nederland exclusief de eilanden, de kosten hiervoor bedragen €85,- excl. btw per rit. Voor de eindafrekening zijn de kilometerstanden van vertrek en terugkomst op de Huurmij-vestiging leidend. De auto vertrekt vanaf de vestiging met een volle tank en zal bij inlevering op de vestiging weer afgetankt worden, waarbij de aftankkosten voor rekening zijn van de contractant.

Transport op de dag van aanvraag of na 14.30 uur ingepland voor de volgende dag is een 'spoedaanvraag'. De kosten voor een spoedtransport bedragen €115,- ex. btw.

Wil je snel en gemakkelijk instappen of parkeren bij aankomst of vertrek op Schiphol? Dat kan! Het ophalen en inleveren van de auto kan 24 uur per dag via onze Schipholservice. Informeer naar de kosten en voorwaarden.

In de meeste gevallen kan dit al binnen een dag. Dit is afhankelijk van het aanleveren van de benodigde gegevens zoals uittreksel kvk, legitimatie, financiele gegevens, beschikbaarheid en borgbetaling.

Indien een ander gewenste auto beschikbaar is, dan is dat geen probleem. Er wordt dan altijd een nieuw contract gemaakt. Een autowissel op locatie bedraagt €95,- excl. btw en brandstof. Omruilen op initiatief van Supershortlease is kosteloos. Bij omruilen op initiatief van de klant, berekenen wij €75,- excl. btw administratiekosten.

 

Heb je een vraag die hier niet bij staat?
Vul dan het contactformulier in, nemen we binnen een werkdag contact met je op!