{{content}} ×

Wat is shortlease?


Shortlease is een innovatieve autolease-optie die steeds populairder wordt bij zowel particulieren als bedrijven. Maar wat is shortlease precies? We zullen je hier alles vertellen over shortlease! Of je nu op zoek bent naar een tijdelijke oplossing voor je woon-werkverkeer of flexibiliteit nodig hebt voor je bedrijfsvoertuigen, shortlease kan de ideale oplossing zijn. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, voorwaarden en het proces van shortlease.

Gevonden auto's: 28 {{numberOfResults}}

Gevonden auto's: 28 {{numberOfResults}}

Wat is shortlease?

Shortlease is een vorm van autolease die zich richt op een kortere looptijd dan traditionele leasecontracten. Het biedt flexibiliteit en vrijheid aan mensen en bedrijven die geen langdurige verplichtingen willen aangaan. In tegenstelling tot langlopende leasecontracten, die meestal een duur hebben van 24 tot 60 maanden, varieert de looptijd van een shortleasecontract meestal tussen de 1 en 24 maanden. Dit maakt shortlease ideaal voor situaties waarin je een auto nodig hebt voor een beperkte periode, zoals bijvoorbeeld bij projecten op locatie, een proeftijd bij een nieuwe baan, of voor seizoensgebonden werkzaamheden.


De voordelen

Wat is shortlease? Shortlease heeft verschillende voordelen. We zetten ze hier even voor je op een rijtje:

  1. Flexibiliteit: Een van de belangrijkste voordelen van wat is shortlease is de flexibiliteit die het biedt. Je kunt een auto leasen voor de exacte periode die je nodig hebt, zonder vast te zitten aan langdurige verplichtingen. Dit maakt shortlease perfect voor mensen die regelmatig van auto willen veranderen of voor bedrijven die snel willen kunnen inspelen op veranderende behoeften;
  2. Geen langlopende financiële verplichtingen: Bij shortlease hoef je geen grote initiële investering te doen zoals bij het kopen van een auto. Daarnaast ben je niet verantwoordelijk voor de afschrijving van de auto, wat financiële zekerheid biedt. Je betaalt een vast bedrag per maand. Daarnaast zijn alle bijkomende kosten zoals verzekering, onderhoud en wegenbelasting vaak inbegrepen;
  3. Snelle beschikbaarheid: Met shortlease kun je snel de weg op. In veel gevallen kunnen auto's binnen enkele dagen beschikbaar zijn, waardoor je niet hoeft te wachten op langdurige bestelprocessen. Dit is vooral handig bij onverwachte situaties waarin je direct een voertuig nodig hebt.

Wat is shortlease: De voorwaarden

Hoewel shortlease veel voordelen biedt, zijn er enkele voorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden:

  1. Kredietcheck: Net als bij traditionele autolease, vereisen shortlease-aanbieders een kredietcheck. Dit is om ervoor te zorgen dat je in staat bent om aan de financiële verplichtingen van het contract te voldoen;
  2. Kilometerbeperking: Afhankelijk van het shortlease-contract kunnen er kilometerbeperkingen van toepassing zijn. Dit betekent dat er een maximum aantal kilometers is dat je met de auto mag rijden zonder extra kosten. Zorg ervoor dat je deze beperkingen begrijpt en dat ze passen bij je verwachte rijgedrag;
  3. Opzegtermijn: Bij shortlease geldt meestal een opzegtermijn. Dit betekent dat je het contract niet op elk gewenst moment kunt beëindigen. Zorg ervoor dat je de opzegtermijn begrijpt voordat je een shortleasecontract afsluit.

Wat is shortlease?

Shortlease biedt een flexibele en praktische oplossing voor zowel particulieren als bedrijven. Met kortlopende leasecontracten, flexibiliteit in termen van looptijd en de afwezigheid van langdurige financiële verplichtingen, is shortlease ideaal voor mensen die behoefte hebben aan mobiliteit op maat.

Houd echter rekening met de voorwaarden van shortlease, zoals kredietchecks, kilometerbeperkingen en opzegtermijnen. Overweeg de voordelen en voorwaarden zorgvuldig voordat je besluit of shortlease de juiste keuze voor jou is. Kies voor Supershortlease, dé specialist in shortlease, en profiteer van de flexibiliteit en vrijheid die shortlease te bieden heeft. Wil je meer weten over wat is shortlease? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 088-9960100 of via e-mailadres info@supershortlease.nl.