{{content}} ×

Bijtelling berekenen

Hier krijg je inzicht in de fiscale bijtelling van jouw leaseauto. Zo zie je wat, voor een auto van de zaak, de bruto en netto bijtelling per maand kost. De netto bijtelling is wat de auto je daadwerkelijk kost en is mede afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen.

 

 

Als je in een auto van de zaak ook privé rijdt, moet je werkgever een bedrag bij je loon optellen. Dit geldt omdat je voordeel hebt van het privégebruik. Het bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling hangt af van de fiscale waarde en de CO2-uitstoot van de auto waarin je rijdt en de hoogte van je inkomen. Je werkgever berekent over deze bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen. Je nettoloon gaat hierdoor omlaag, tenzij je kunt aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden, dan is er geen bijtelling.

Bijtellingscalculator

Bijtelling berekenen

Kosten per maand

€{{resultPrice.toLocaleString('nl-NL', { minimumFractionDigits: 2, maximumFractionDigits: 2 })}}

Disclaimer

Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleent. Deze berekening is een inschatting en is op basis van de ingevoerde gegevens.

Supershortlease aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekening en de uitkomst daarvan. Ook niet voor de gevolgen van de beslissingen, die worden genomen op basis van de getoonde resultaten. Voor gericht advies of exacte berekeningen kan het beste contact worden opgenomen met de werkgever of adviseur.