{{content}} ×

Sinds 2009 zetten we, onder de naam Supershortlease, kortlopende, oftewel shortleasecontracten in. Het gaat hierbij zowel om business-to-business als om private shortleasecontracten met een looptijd korter dan één jaar (doorgaans drie tot negen maanden). Door onder andere de verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt, het toenemende thuiswerken en het tijdelijk mijden van het OV, zijn leasecontracten met een langere termijn op dit moment minder gunstig, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Hierdoor neemt de behoefte aan contracten met een kortere looptijd toe. Shortlease voldoet in de vraag naar deze flexibele leasecontracten die na korte tijd weer kunnen worden beëindigd.

Bauke Tuitel

Bouwjaar: 1976
Functie: Manager shortlease

Image Text

Hij bezocht 15 landen in 1 jaar, van Zuid-Amerika tot India. In 2014 streek hij neer in Leiderdorp, op kantoor van Supershortlease. Ver weg van de uitgestrekte einder, maar zo mogelijk nog verder verwijderd van de doorsnee corporate kantoortuin.

“Er hangt hier een open sfeer”, vertelt Bauke. Met ons kleine team kunnen we snel schakelen. We weten van elkaar wat er speelt, ook privé. Daar wordt het werk wel een stuk persoonlijker van! Humor vind ik ook heel belangrijk. We hebben een betrokken team dat zeer geïnteresseerd is in elkaar en in de klanten. Mensen die naar elkaar luisteren. Attent zijn. Dat werkt twee kanten op, want wat je aan anderen geeft krijg je ook terug.”

Vragen stellen en luisteren: het is een open vizier waarmee het team van Supershortlease aan de organisatie bouwt en gezamenlijke doelen vaststelt. De lat komt daarbij steeds iets hoger te liggen, iets waar Bauke van houdt. “Ik wil mezelf mentaal en lichamelijk uitdagen. Zo doe ik minimaal vier keer per week aan hardlopen en bezoek ik regelmatig de sportschool.

Heeft hij nog een tip waar het om verre reisbestemmingen gaat? “India is mijn favoriet. Een land van extremen. De combinatie van natuur, mensen en eten is prachtig. Reizen vormt je, verandert je. Je ervaart de vrijheid van het zelf bepalen wat je wilt doen.


Sharon Kooistra

Bouwjaar: 1988
Functie: Accountmanager shortlease

Image Text

Ze is een enorme fan van snowboarden en een reislustig type. Met de Malediven en Bali nog vers in het geheugen lonkt de spanning van een keer snowboarden in Canada. "Er valt nog zoveel te zien en te beleven", vindt Sharon.

Wat ze met auto's heeft? Welnu: haar eerste auto was een Peugeot 207 Cabrio. Dat zegt al veel. "Ik vind het heerlijk om open te rijden", vertelt ze. Sharon houdt ook van sportwagens. "Elk jaar bezoek ik Porsche dagen en de Super Car Sunday op het TT-circuit van Assen. Dat uitlaatgeluid! Mooi toch, zo'n lekker brommertje?"

Werken bij Supershortlease en Rebel Lease voelt voor haar als thuiskomen. "Ik ben heel gevoelig voor de juiste sfeer", vertelt ze. "Als accountmanager binnendienst wil ik auto's leasen een stuk persoonlijker maken.

Het gaat niet alleen over het leveren van auto's, ik wil een connectie met de klant maken. Wanneer die samenwerking prettig verloopt leidt dit van beide kanten tot meer voldoening. Ik hoor van mensen om mij heen dat ik sociaal en verzorgend ben. Het is leuk om de klant daarmee telkens weer te verrassen. Door net iets extra's te doen."

Maar het pakket dat ze brengt is breder. Sharon is ook een flapuit die niet zo van wachten houdt. Behoorlijk perfectionistisch ook. "Het moet gewoon netjes zijn", reageert ze lachend. "Alle zaken worden door mij tot in de puntjes uitgezocht en ik regel alles wat nodig is. Bedrijven geven geld uit en mogen daarbij verwachten dat ze in de watten worden gelegd. Dat is voor mij niet meer dan normaal."


Ronald Meijers-Manuputty

Bouwjaar: 1980
Functie: Accountmanager shortlease

Hij zwaaide jarenlang de scepter bij Nedcars, de aan Supershortlease gelieerde autoverhuurder in Amsterdam. Sinds februari 2022 werkt hij als accountmanager bij Supershortlease. “Mijn werk draait niet alleen om auto’s, maar vooral om mensen”, vertelt Ronald Meijers.

Image Text

Hoe ben je bij Supershortlease terecht gekomen? “We werkten al veel samen, maar eind 2021 werd Nedcars volledig ingelijfd bij de groep waar ook Supershortlease onder valt. Niet lang daarna ben ik gevraagd om het team van Supershortlease te komen versterken. De shortlease ligt me wel. Het werk schuurt een beetje tegen de verhuur aan, het vak waarin ik me meer dan 20 jaar thuis heb gevoeld. Dit is voor mij een nieuwe stap in een leuk team.”

Wat houdt je werk precies in? “Als accountmanager heb ik de opdracht om de juiste auto voor de juiste klant te zoeken en deze voor de juiste prijs te laten rijden. Daarna is het zaak om al die rijdende klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door mogelijke vragen te beantwoorden en zaken zo goed mogelijk voor hen te beheren. Mijn belangrijkste taak is om passende combinaties te vinden waar iedereen zich happy bij voelt. Ook als de omstandigheden wijzigen.”

Heb je iets met auto’s? “Ja, van kinds af aan ben ik een groot liefhebber van auto’s. Dat heb ik van mijn opa meegekregen. Hij was altijd aan het sleutelen aan Renaults, dat was echt zijn merk. Die passie voor auto’s herken ik ook bij mezelf, tot de Formule 1 aan toe. Auto’s roepen emotie op.”

Kun je die emotie toepassen in je werk? “Een auto kan rationeel precies aan de eisen van een klant voldoen, maar als hij of zij hem niet mooi vindt dan werkt het niet. Autorijden draait om beleving. En dat is voor iedereen persoonlijk. In dit werk hoor je vaak het persoonlijke verhaal achter de wensen en dat vind ik waardevol. Ik breng mensen en producten bij elkaar.”

Kun je een voorbeeld geven van zo’n succesvolle match? “Onlangs was er een dame die een auto wilde shortleasen. Ik merkte aan alles dat zij dit heel spannend vond. Voor haar was het duidelijk geen dagelijkse kost, en dan kun je met goed advies een doorslaggevende rol spelen. Is de auto groot genoeg

voor mij? Hoe werkt het proces van shortleasen precies? Door de tijd te nemen om vragen te beantwoorden bouw je vertrouwen op. Jezelf op zo’n moment kunnen verplaatsen in die ander biedt in zo’n geval grote toegevoegde waarde.”

Dat zegt veel over jouw inlevingsvermogen. Wat doe je naast je werk? “Ik ben getrouwd en ga graag samen met mijn man op pad. We houden van reizen. Dat hoeft echt niet altijd spectaculair te zijn; een weekend naar Rotterdam of Brussel is ook heel fijn. Af en toe doen we iets bijzonders, zoals 3 weken rondtrekken in Californië. Lekker met een huurauto rondreizen, steden en national parks bezoeken, maar ook een Disneypark. Vlak voor corona zijn we naar China en Taiwan geweest.”

Wat zoek je op dergelijke reizen? “Enerzijds willen we relaxen en anderzijds mooie dingen zien en een stukje cultuur meepakken. Neem nu de streetfood in Taiwan. In Nederland houd ik van uitgebreid koken en tafelen, maar het is juist heel leuk om eens een andere kant te ervaren. We zijn ook liefhebbers van Craft bier: speciaalbier dat in kleine, lokale brouwerijtjes wordt gebrouwen. Die staan ook altijd op de reisagenda. Maar alles gaat in een rustig tempo.”

En als je niet op reis gaat? “We gaan graag naar de film. Favoriet zijn films van Marvel, Star Wars en Star Trek.” Lachend: “Dat geeft nog wel eens wrijving, want ik ben een groot liefhebber van Star Trek en mijn man van Star Wars. Dus dat zijn twee ‘religies’ op één kussen.”

Wat kunnen klanten van jou verwachten? “Oprechte interesse. Ik ga nooit voorbij aan het menselijke aspect. Zonder omzet kan de schoorsteen niet roken, maar tevreden klanten vind ik zo mogelijk nog belangrijker. Daarmee creëer je ambassadeurs voor Supershortlease en zo bouwen we ons klantenbestand op een fijne manier uit. We werken dan wel in de shortlease, maar we gaan altijd voor de langetermijnrelatie.”


Gideon Mesu

Bouwjaar: 1976
Functie: Accountmanager shortlease

Image Text

Waar houd je je mee bezig binnen de organisatie? “Ik werk voor Supershortlease als accountmanager. Samen met mijn collega’s behandel ik alle binnenkomende aanvragen, vragen en al het andere wat er verder nog kan gebeuren.”

Wat vind je van het werken bij deze organisatie? “Er heerst een ongedwongen en ontspannen sfeer, bij mijn eerste gesprek voelde ik dit al direct. Vervolgens werd me - op een warme zomerdag na de ondertekening van mijn contract – beloofd dat ik in een warm bad terecht zou komen. Nou; niets is minder waar! Het is een fijne club mensen die wat over heeft voor elkaar. Iedereen heeft een ongelooflijke drive, er wordt hard gewerkt. Maar wel met een grap en lolletje.”

Wat is het leukste onderdeel van je werk? “De werkzaamheden zijn breed, omdat we werken in een klein team. De afwisseling die daardoor ontstaat spreekt me aan. Geen dag is gelijk en vooraf weet je nooit precies wat je gaat doen. Ik hou ook geen strakke planning aan voor mezelf; mijn dag loopt zeker anders dan verwacht.”

Wat vind je fijn om te doen als je vrij bent? “Ik kan moeilijk stilzitten, dus in mijn vrije tijd ben ik vaak aan het klussen. Ik woon met mijn partner

op een woonark, dus er is altijd wel iets te doen in of rondom het huis. We hebben een grote tuin die ook aandacht nodig heeft.”

En als dat werk erop zit? “Lekker ontspannen. Ik ben gek op koken: onderuit gezakt met vrienden genieten van een lekkere hap en een drankje is super. We hebben ook een aantal honden (Ierse Setters en Engelse Setters), waarmee we vaak op pad zijn. Dan gaan we bijvoorbeeld naar het strand, het bos of de heide: lekker uren wandelen. Ik ben graag buiten, lekker een frisse neus halen en de wind om je oren voelen.”

Wat heb je met auto’s of autorijden? “Als klein jongetje ben ik gepakt door het autovirus, idolaat van het merk met het steigerende paard. Van dit merk heb ik een kleine collectie schaalmodellen aangelegd. Mijn collectie staat nu in dozen, maar de voorliefde is er nog altijd. Inmiddels kan ik ook diverse andere merken waarderen. Al geniet ik nu meer van lange ritten.”

Wat gaan klanten van jouw werk merken? “Mijn stelregel luidt: beloof geen onzin, maak waar wat je belooft. Wees duidelijk in je afspraken en zet altijd dat ene stapje extra. Daar kunnen klanten van op aan.”


Jolanda Oosterbaan

Bouwjaar: 1987
Functie: Projectmanager Marketing, Communicatie en ICT

Naar eigen zeggen is zij iemand die altijd op knopjes drukt waar je eigenlijk niet op mag drukken. “Ik ben gewoon benieuwd wat er dan gebeurt”, lacht Jolanda Oosterbaan. “Daarmee ontdekken we hoe we zaken beter kunnen maken voor onszelf en voor onze klanten, zodat we ons bedrijf verder kunnen laten groeien.”

Image Text

Wat is jouw functie? “Ik ben Projectmanager Marketing, Communicatie en ICT. Ons bedrijf heeft met Rebel Lease, Supershortlease en HuurMij drie labels die elkaar perfect aanvullen. Supershortlease doet het online bijvoorbeeld erg goed. Datzelfde willen we voor de website van Rebel lease realiseren. HuurMij is ons huurlabel dat in de regio al decennialang succesvol is. Voor deze drie onderdelen samen gaan we onze identiteit verder definiëren en de communicatie een stuk persoonlijker maken. Zo werken we al in de praktijk. Nu moeten we dat ook naar de buitenwereld uitdragen.”

Hoe wil je dat aanpakken? “Ons bedrijf is sterk aan het groeien en daar komt projectmatig veel werk uit voort. De marketing wordt overkoepelend steeds meer gecentraliseerd. Daarbij moet alles systeemtechnisch worden ingericht en doorontwikkeld zodat we nog daadkrachtiger en efficiënter kunnen werken. Dat komt heel goed uit, want bedrijfsprocessen in kaart brengen en nieuwe zaken implementeren vind ik een leuk onderdeel van mijn werk.”

Wie is Jolanda Oosterbaan? “Een mensenmens. Geboren en opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen. Na mijn studie Communicatie Management in Utrecht ben ik in West-Nederland neergestreken, onder de rook van Amsterdam. Ik zal niet zo gauw ‘nee’ zeggen als mij iets wordt gevraagd. Dat is een sterk punt en tegelijkertijd een valkuil, daar ben ik me wel van bewust. Verder ben ik heel sociaal: ik kan met bijna iedereen goed door één deur.” 

Waar houd je je mee bezig als je vrij bent? “Mijn man en ik zijn dol op reizen. Zo hebben wij meerdere rondreizen door de Verenigde Staten gemaakt. Het is een indrukwekkend land met zoveel verschillende kanten, die je allemaal kunt zien terwijl je je nog steeds goed verstaanbaar kunt maken. Zet ons ergens neer en we vermaken onszelf wel. In 2018 en 2020 hebben we twee kleine jongens gekregen. Met z’n vieren zijn we begin 2022 naar Brazilië gegaan. Indrukwekkende ervaringen zijn voor ons belangrijker dan mooie spullen.”

Wat heb je gedaan voordat je bij Rebel Lease kwam? “Ik kom uit de shortlease, gekoppeld aan een dealerbedrijf in Alkmaar. Daar heb ik 12 jaar gewerkt. Eerst als sales- en marketingmedewerker en de laatste jaren als projectmedewerker; een heel afwisselende functie met verkoop, een stuk online marketing en administratie. Ik was daar eigenlijk een soort vliegende kiep. Op 1 juni 2022 ben ik bij Rebel Lease gestart.”

Wat heb je in je vorige functie geleerd wat je hier toe kunt passen? “Ik ken de branche, het systeem, en heb zoveel ervaring in uiteenlopende aspecten van het leaseproces dat ik weet hoe het werkt en wat de klant van ons wil. Het is aan mij en het Rebel Lease team om verder te definiëren op wat voor manier we welke klantengroepen willen bedienen, zodat een geslaagde match ontstaat.”

Hoe ervaar je het werken bij Rebel Lease? “Er heerst hier een bepaalde rust. Noem het ‘gecontroleerde hectiek’, want het is wel degelijk razend druk. Die ontspannen drukte was ik bij mijn vorige werkgever niet gewend. Bij Rebel Lease, Supershortlease en HuurMij verlopen zaken goed gestructureerd.”

Kom je ’s ochtends met plezier naar het werk? “Ja, ik vind het leuk om met een tastbaar product te werken. Mensen worden ook blij van een auto uitkiezen, dat geeft een fijne ambiance. Wat mij specifiek aanspreekt bij Rebel Lease is de onderlinge samenhang, een soort familiegevoel. Klanten vragen ook specifiek naar bepaalde medewerkers. Zij bouwen een relatie op met hun contactpersoon en hebben hier alle vertrouwen in. Ik hoop dat we die positieve sfeer goed zichtbaar kunnen maken aan mensen die nog geen klant bij ons zijn.” 


Eric van der Geer

Bouwjaar: 1972
Functie: Wagenparkbeheerder ROB/Schade

Image Text

Sommige mensen maak je wat auto's betreft niets wijs. Eric van der Geer is zo'n iemand. Hij heeft een passie voor techniek en volgt de ontwikkelingen van het autorijden op de voet. Oorspronkelijk opgeleid als automonteur, klom hij op tot bedrijfsleider bij zijn vorige werkgever. Sinds 2007 past Eric al zijn kennis en ervaring toe als wagenparkbeheerder van HuurMij Mobiliteit.

"Geen dag is hetzelfde en dat houdt mijn werk spannend", vertelt hij. "Zijn het geen prijsonderhandelingen met leveranciers, dan ben ik wel bezig met onderhoud, schadeherstel of het rijklaar maken van nieuwe auto's. Ik stuur drie jongens in de werkplaats aan. Samen zorgen we er voor dat ons wagenpark er tiptop uitziet."

Zijn vrije tijd brengt hij door met zijn vrouw en 2 tieners, een meisje en een jongen. Vooral de zaterdagen zijn goed gevuld met volleybal en voetbal. In het vaderschap vertrouwt hij op zijn gevoel, net als in zijn werk. "Je gevoel is een uitstekend uitgangspunt om keuzes op te baseren", aldus Eric. "Die insteek heb ik overgehouden aan mijn werk als APK-keurmeester. Net als het vermogen om snel knopen door te hakken."

"Het is goed of het is niet goed", luidt zijn stelling. "Dat zeg ik ook altijd tegen de automonteurs die ik opleid: welke keuzes zou je maken als het om jouw eigen auto ging? Het is het beste referentiekader dat je hebt. En met dat uitgangspunt neem je altijd de juiste beslissingen voor een klant."


Tjeerd Stuivenberg

Bouwjaar: 1991
Functie: Contractbeheerder

Image Text

Met een vader in de autobranche werd zijn liefde voor auto's hem met de paplepel ingegoten. Tjeerd smult voornamelijk van normaal uitziende auto's met grote motoren. "Groffe bakken", noemt hij ze zelf. Sinds 2015 werkt hij als operationeel medewerker voor HuurMij Mobiliteit. En dan met name voor Supershortlease en Rebel Lease.

"Ik heb gezellige collega's en een divers takenpakket", vertelt Tjeerd. "Daar hou ik van; dat regelwerk. Ik moet constant schakelen tussen contractbeheer, transport, planning, reparatie en onderhoud. Regelmatig heb ik daarom contact met de klant. Dat zijn meestal plezierige gesprekken, maar soms moet ik ook wat stelliger zijn. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, zowel voor mijzelf als voor de klanten. Daarom komen we er gelukkig altijd samen uit. Het leukste moment is natuurlijk als ik klanten mag bellen voor aflevering van hun nieuwe leaseauto."

Zelf rijdt hij 's winters met veel genoegen op en neer naar Oostenrijk. Tjeerd: "Ik ben gek op snowboarden. Die vrijheid, de rust die het geeft. Heerlijk! En dan aansluitend samen met vrienden een feestje bouwen. Het liefst zou ik vijf keer per jaar op wintersport gaan, maar twee keer lukt altijd wel."

In de zomerperiode richt hij zich op voetballen, duiken en barbecueën. Als het weer het toelaat gaat Tjeerds barbecue ieder weekend aan. En dan niet voor een hamburgertje. Nee: het zijn gerechten die zomaar 10-12 uur bereidingstijd hebben. Zoals pulled pork, een goed stuk ham of een tomahawk ribeye. "Het lekkerste stuk vlees dat er is", vindt hij zelf. "Wat voor barbecueën geldt, is ook op het werk van toepassing: met aandacht en een beetje geduld krijg je het beste resultaat."


Marco Rosenboom

Bouwjaar: 1968
Functie: Contractbeheerder

Al sinds zijn 18e werkt hij met veel plezier in de autobranche. Het liefst met een breed pakket taken onder zijn handen. Bij HuurMij, Supershortlease en Rebel Lease vindt hij de dynamiek die hij zoekt. “Zodra het druk wordt ben ik in mijn element”, vertelt Marco Rosenboom.

Image Text

Wat is jouw voorgeschiedenis? “Voordat ik hier startte, werkte ik o.a. 17 jaar bij Maxima Lease. Na de overname van dit bedrijf zag ik mijn rol veel kleiner worden, waarna ik mijn contacten bij HuurMij en Supershortlease aansprak op een mogelijke overstap. Dat werd op 1 juni 2021 concreet. Zij zagen wel toekomst in mijn ruime ervaring in de branche.”

Wat spreekt je aan in je werk? “Het is voor mij een uitdaging om het operationele werk bij HuurMij, Supershortlease en Rebel Lease te stroomlijnen. Naast schadeafhandeling en contractbeheer krijg ik ook veel andere vragen van klanten waarop ik een antwoord kan geven. Bijvoorbeeld wanneer iemand voor een bepaalde tijd een auto heeft geshortleased en dit wil omzetten naar een leasecontract voor langere termijn. Dat kan heel eenvoudig geregeld worden en daarin vertolk ik een spilfunctie.”

Hoe ervaar je het werken bij HuurMij, Supershortlease en Rebel Lease? “Allereerst kan ik het heel goed vinden met al mijn collega’s. De sfeer is goed, het voelt vertrouwd en dat is een aangename verrassing als je - zoals ik - lang voor andere maatschappijen werkzaam bent geweest. Daarbij heerst hier een goede dynamiek, vanwege de combinatie van verhuur, shortlease en lease. Er zit beweging in de autovoorraad en er is veel klantencontact. Het voelt voor mij als een warm bad.”

Waar houd je je privé mee bezig? “Privé geniet ik van het gezinsleven en ga ik graag wandelen met de hond, door het bos of over het strand. Darten is een grote hobby, dat doe ik al 30 jaar in competitieverband. Mijn vrijdagavonden staan hiervoor gereserveerd!”

Wat spreekt je aan in de autobranche? “Na de middelbare school ben ik erin terecht gekomen en het heeft me nooit meer losgelaten. Ik ben autospuiter en LPG-inbouwer geweest en nu werkzaam in het leasevak. Nog steeds kan ik genieten van een slipcursus, rijden in het terrein of op het circuit of rondtoeren met een mooie oldtimer. Mits het lakwerk picobello gerestaureerd is natuurlijk, want daar heb ik oog voor. Ik droom van een voorbeeldig gerestaureerde Jaguar E-type. Maar ik hoef hem niet persé zelf te bezitten.”

Wat breng je mee in je werk? “Ik hoop dat mijn kijk op zaken toegevoegde waarde levert voor klanten. Bepaalde beslissingen hebben een zekere invloed op operationele zaken en het is goed om daar vooraf op te kunnen inspelen en de klant helderheid te verstrekken. Ik ben echt iemand die mensen zo goed mogelijk zal proberen te helpen. Tegelijkertijd ben ik altijd eerlijk en recht door zee. Ook wanneer iets onverhoopt niet goed gaat. Het gaat er uiteindelijk om hoe je het oplost voor een klant.”


Rick van der Meer

Bouwjaar: 1986
Functie: Wagenparkbeheerder ROB/Schade

Image Text

Waar houd je je mee bezig binnen Rebel Lease, Supershortlease en HuurMij? Samen met de andere wagenparkbeheerders houd ik me bezig met reparatie/onderhoud/schade van alle auto’s in de Rebel/Huurmij vloot. Eigenlijk het complete plaatje.

Wat vind je van het werken bij deze organisatie? Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin. Vooral de sfeer op de werkvloer en de samenwerking met mijn collega’s bevalt goed!

Wat is het leukste onderdeel van je werk? Geen dag is hetzelfde. Het is steeds schakelen tussen onderhoud van auto’s, of schades die gerepareerd moeten worden. Ik heb contact met klanten, bestuurders, maar ook met de garages/schadebedrijven waar de auto’s binnen gebracht zijn. De diversiteit vind ik erg leuk: het ene moment ben je bezig met het regelen van een kleine beurt, het andere moment moet je er voor zorgen dat een grote schade op de juiste manier wordt afgehandeld.

Wat vind je fijn om te doen als je vrij bent? Als het even kan ga ik graag varen met mijn gezin en vrienden, ik ben zelf in het bezit van een bootje, dus dat is heerlijk! Ook probeer ik 1 à 2 keer per week hard te lopen, om ook nog een beetje in beweging te blijven. Ik heb een dochter van 11. Zij tennist en in de weekenden ben ik dus vaak op de tennisbaan te vinden.

Wat heb je met auto’s of autorijden? Vanaf jongs af aan ben ik al met auto’s bezig, maar uiteindelijk ook mijn werk van gemaakt. Ik ben begonnen in de werkplaats bij BMW. Daar heb ik 10 jaar gewerkt, en ik heb dus veel technische kennis. Daarna ben ik doorgestroomd naar de receptie als service adviseur voor het merk Volkswagen. Ik ken dus beide kanten: zowel het technische werk in de werkplaats, maar ook de aftersales en het contact met de klant.

Wat gaan klanten van jouw werk merken? Ik geef niet snel op en ik verkoop niet graag nee. Voor alles is een oplossing te vinden. Ik probeer dan ook alles in het werk te stellen voor een tevreden klant.


Franco Vosse

Bouwjaar: 1965
Functie: Algemeen directeur

De liefde voor zijn werk zit bij Franco Vosse niet zozeer in het aanzien of inkomen dat aan het directeurschap verbonden is. “Mijn functie heeft als belangrijkste doel om mensen beter te laten functioneren en presteren”, weet hij uit ervaring. “De winst uit zich wanneer je als team uitstijgt boven de optelsom van al die individuen.”

Image Text

Wat voor type directeur ben je? “Ik wil nauw betrokken zijn bij onze mensen en bij wat er gebeurt op het gebied van planning, klantenbenadering, etc. Tegelijkertijd biedt het bedrijf mij een platform om mezelf te kunnen uiten. Ik houd ervan om samen veel te lachen en dat werkt positief in een werkomgeving. De communicatie wordt beter en mensen komen nader tot elkaar. Het draagt ook positief bij aan het behalen van doelstellingen.”

Welk effect heeft dat op Rebel Lease, Supershortlease en HuurMij? “In positie zijn we de grootste stijger op de ranglijst. In 2020 stonden we op plek 41 en een jaar later waren we gestegen naar nummer 32. We maken het dus ook waar in de business.”

Je stond aan de wieg van de overname van het bedrijf door Kroymans Financial Holding. Hoe ging dat in z’n werk? “Voormalig eigenaars Fred van Meegen en Koen van Ulden gaven mij de opdracht om een strategische partner of koper te vinden. Mede-eigenaar Edwin Windhorst wilde blijven, om samen met mij verder te bouwen aan het bedrijf. Wij hebben allebei toegezegd dit onder Kroymans nog minimaal 5 jaar voort te zetten, maar we zijn zelf geen aandeelhouders meer. Aan de andere kant geven zij ons enorm veel vrijheid om binnen de holding onze eigen koers te varen.”

Wat is persoonlijk jouw nieuwe uitdaging? “We willen groeien tot een top-10 leaseorganisatie in Nederland. Wij kunnen dat waarmaken, door autonoom te groeien én geïnteresseerde marktpartijen over te nemen. Hierdoor moeten we over vijf jaar een vloot van 15.000 auto’s kunnen behalen. De markt is gewillig om in zee te gaan met een groene leverancier, die mobiliteit voor hen kan financieren en de auto’s ook nog snel kan voorrijden.”

Welke consequenties gaan die overnames en verwachte groei hebben voor de manier waarop klanten zaken met ons doen? “Onder Kroymans gaan we door op de manier die ons zo succesvol maakt. Andere leasemaatschappijen hanteren harde kaders, waardoor sommige dingen wel maar ook veel dingen niet kunnen. Wanneer een klant contact met ons opneemt zijn wij juist enthousiast om een manier te zoeken waarop we het wél voor hen mogelijk maken. We hebben de vrijheid om met hen mee te bewegen, maar we hebben ook veel kennis van het product en van de financiële zaken die daaraan verbonden zijn. Dat maakt ons zeer creatieve adviseurs binnen de autoleasebranche. En dat merk je wanneer je zaken met ons doet. Op maat gesneden mobiliteit vormt de ziel van ons bedrijf, nu en in de toekomst.”

Hoe uit die werkwijze zich in de praktijk? “In een hele trouwe klantenkring, die zich uit vrije wil voor langere tijd aan ons heeft verbonden. Veel autoleasebedrijven zeggen wel dat ze flexibel zijn, maar blijken dat in de praktijk op termijn helemaal niet waar te kunnen maken. Onze daadwerkelijke flexibiliteit wordt door klanten op prijs gesteld en gewaardeerd met een positieve zakelijke relatie voor de lange termijn.”

Wat doet Franco Vosse in z’n vrije tijd? “Een groot deel van mijn identiteit ligt in Italië, het geboorteland van mijn moeder. Daar ga ik graag naartoe; ik houd van die manier van leven. Ik heb drie kinderen: mijn zoon maakt carrière in New York, mijn middelste dochter is grafisch ontwerper, en mijn jongste dochter is manager van een grote winkel in Amsterdam. Verder ben ik gek op sport. Ik heb een ‘fatbike’, zo’n fiets met extra dikke banden. Daar leg ik fanatiek behoorlijke afstanden mee af op het strand. Ik heb ook twee honden die veel beweging nodig hebben: Olivia, zij ziet eruit als zo’n gevaarlijke vechthond maar is in werkelijkheid superlief, en Louis, een bruine labrador. Tot slot spelen zich in mijn leven ’s avonds vele sociale activiteiten af rondom de zaak. Ik denk oprecht dat mijn werk m’n grootste hobby is.”