{{content}} ×

Wat kost shortlease?

De kosten van shortlease zitten tussen huren en leasen in. Wanneer je voor meer dan twee weken een auto nodig hebt, is shortlease vaak goedkoper dan huren. Bij shortlease zijn bijna alle kosten voor het gebruik van de auto inbegrepen. Denk hierbij aan afschrijving, verzekering, onderhoud en hulpdienst bij pech of schade. Zolang het contract loopt betaal je een vaste vergoeding per maand. Verder heb je er geen omkijken naar.

Gevonden auto's: 280 {{numberOfResults}}

Gevonden auto's: 280 {{numberOfResults}}

Laatst bekeken auto's

Nog geen auto's bekeken

Wat kost shortlease werkelijk

Wat shortlease precies kost, is grotendeels afhankelijk van jouw wensen. Omdat leveranciers elkaars aanbod online kunnen bekijken, zijn de prijzen in de regel zeer concurrerend. Soms zelfs te mooi om waar te zijn. Maar realiseer je wel dat dan de kans zeer groot is dat het op een andere manier aan je wordt terugverdiend. Transparantie vanuit het leasebedrijf is dus heel belangrijk wanneer je vergelijkt.

 

Extra kosten bij shortlease

Voordat je in het diepe springt is het zeer verstandig om even te kijken waar je mogelijk extra kosten kunt verwachten:

 • Is het contract na de minimale looptijd kosteloos opzegbaar?
 • Waar wordt de eindafrekening op gebaseerd?
 • Moet je een fee betalen voor de administratieve afhandeling van boetes of schade?
 • Hoe hoog is het eigen risico bij ruitvervanging?
 • Worden er kosten berekend bij het vervangen van een onherstelbaar lekke band?

Ook is het handig om te weten dat er in de regel een eigen risico geldt op vervangend vervoer bij schade. En dat de leasemaatschappij schoonmaakkosten in rekening kan brengen in geval van extreme verontreiniging. Stuk voor stuk zaken die van invloed zijn op het totaal van wat shortlease kost.

 

Kilometers eenvoudig aanpassen bij shortlease

Wanneer bij reguliere lease de kilometers meer dan 10% afwijken van wat in het contract staat vermeld, wordt het contract opengebroken en vindt er een herberekening plaats. Op deze manier kan leasen voor langere termijn een stuk duurder uitpakken dan je van te voren had bedacht. Bij shortlease kun je de kilometers die in het contract zijn opgenomen met terugwerkende kracht aanpassen. Op deze manier betaal je nooit teveel.

 

Wat kost wisselen van auto bij shortlease?

Door de beperkte tijdsduur van een shortleasecontract kun je de auto afstemmen op een opdracht. Bij Supershortlease kun je de auto na een maand dagelijks opzeggen. Ben je bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer en heb je een tijdelijke opdracht binnengehaald waar een goede marge op zit? Dan kun je een grotere of luxere auto selecteren. Wanneer de opdracht na een half jaar is afgelopen, en je wilt blijven shortleasen, kun je van auto wisselen naar een kleiner model, met lagere kosten. En dat allemaal zonder van leasemaatschappij te hoeven veranderen.

 

Geen BKR registratie

Misschien wil je binnenkort een hypotheek afsluiten of een lening aanvragen. Bij een leaseovereenkomst voor langere termijn vindt een registratie plaats bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Met als gevolg dat de mogelijkheden om een nieuw krediet af te sluiten in veel gevallen worden beperkt. Bij het afsluiten van een shortlease overeenkomst vindt geen BKR-registratie plaats. En dat kan een zeer positieve invloed hebben op de nodige financiële armslag in de toekomst.

 

Shortlease niet duur, wel praktisch

Zoals je ziet is shortlease ‘value for money’ vanwege de flexibiliteit die je krijgt. Daarnaast kun je genieten van enkele belangrijke voordelen:

 • Je rijdt in een (bijna) nieuwe en representatieve auto.
 • Razendsnel een mobiliteitsoplossing voor iedere vraag.
 • Geen onverwachte bijkomende kosten (bij de juiste aanbieder).
 • Indien gewenst kan je zonder kosten en gedoe na een maand opzeggen.
 • De auto komt niet op de balans van je onderneming.
 • Geen BKR registratie.

Vanwege deze voordelen is shortlease bij uitstek geliefd onder startende ondernemers, personeel met tijdelijke contracten, zzp’ers en in het geval van seizoensgebonden werkzaamheden. Ons advies: neem de bovenstaande tips in acht, maak een verstandige keuze en probeer het gewoon. Kijk of de auto je bevalt. Zo niet: bij Supershortlease lever je hem na een maand zonder extra kosten weer in.

 

Over Supershortlease

Supershortlease is de nummer één online aanbieder van kort zakelijk leasen in ons land. Met een vloot van ruim 1.800 auto’s bewegen wij snel en flexibel mee met de situatie van jou of van jouw organisatie. Wil je meer weten? Bel dan 088-9960100 of stuur een e-mail naar info@supershortlease.nl.