{{content}} ×

Shortlease voor- en nadelen

Een leaseauto betekent doorgaans een mooie auto rijden, zonder gedoe of grote investering vooraf. Nadeel is het langlopende contract waarmee je dan te maken krijgt. De oplossing hiervoor heet shortlease. Ben je nieuwsgierig naar de voor- en nadelen van shortlease? In dit artikel gaan we hier verder op in.

Gevonden auto's: 286 {{numberOfResults}}

Gevonden auto's: 286 {{numberOfResults}}

Laatst bekeken auto's

Nog geen auto's bekeken

Shortlease in het kort

Shortlease is net iets anders dan een auto huren en ook net iets anders dan een langlopend leasecontract. In feite ligt het hier precies tussenin. De looptijd van een shortleasecontract varieert bij de meeste aanbieders tussen 1 maand en 2 jaar.

 

De voordelen van shortlease

Shortlease kent veel voordelen die gelijk zijn aan het leasen voor langere termijn. Zo betaal je bij shortlease ook een vast maandtarief. Vrijwel alle autokosten zijn inbegrepen, zoals verzekering, motorrijtuigenbelasting, reparaties, onderhoud, pechhulp en banden. Het enige wat je nog zelf betaalt, zijn brandstof of stroom en eventuele verkeersboetes. Een belangrijk verschil met een langlopend contract is dat je in de regel na 1 of 2 maanden het contract zonder problemen of kosten kunt opzeggen. Bij Supershortlease is je contract al na een maand dagelijks opzegbaar. Wanneer we de voordelen van shortlease opsommen ziet dat er als volgt uit:

  • Vast all-in maandbedrag
  • Kortlopend en flexibel contract
  • Geen schadevrije jaren nodig
  • Snel wisselen van auto mogelijk
  • Auto komt niet op de zakelijke balans
  • Geen BKR registratie
  • Kilometers eenvoudig aan te passen

Op een paar van deze voordelen gaan we hieronder wat dieper in.

 

Voordeel: kilometers eenvoudig aanpassen bij shortlease

Wanneer bij reguliere lease de kilometers meer dan 10% afwijken van wat in het contract is opgenomen, wordt het contract opengebroken en vindt er een herberekening plaats. Op deze manier kan leasen voor langere termijn een stuk duurder worden dan dat je van te voren had bedacht. Bij shortlease kun je de kilometers die in het contract zijn opgenomen met terugwerkende kracht aanpassen. Op deze manier betaal je nooit teveel.

 

Voordeel: snel auto’s wisselen bij shortlease

Door de beperkte tijdsduur van een shortleasecontract kun je de auto afstemmen op de situatie. Ben je bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer en heb je een tijdelijke opdracht binnengehaald waar een goede marge op zit? Dan kun je een grotere of luxere auto uitkiezen. Wanneer je opdracht na een half jaar is afgelopen, en je wilt blijven shortleasen, kun je naar een auto overstappen met lagere kosten. En dat allemaal zonder van leasemaatschappij te hoeven veranderen.

 

Voordeel: geen BKR registratie bij shortlease

Misschien wil je binnenkort een hypotheek afsluiten of een lening aanvragen. Bij een leaseovereenkomst voor langere termijn vindt een registratie plaats bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Met als gevolg dat de mogelijkheden om een nieuw krediet af te sluiten in veel gevallen worden beperkt. Bij het afsluiten van een shortlease overeenkomst vindt geen BKR-registratie plaats. En dat kan een zeer positieve invloed hebben op de nodige financiële armslag in de toekomst.

 

De nadelen van shortlease

Natuurlijk zijn er ook nadelen bij shortlease. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat shortleasen per maand duurder is dan leasen voor langere termijn. Aan de andere kant is shortleasen wel weer voordeliger dan een auto huren. Verder is Shortleasen een handel waarin in rap tempo auto’s wisselen. Als je snel een auto nodig hebt ben je afhankelijk van de voorraad van het leasebedrijf. Daarmee is de keuze in merken, modellen en opties beperkt. Bij sommige aanbieders, waaronder Supershortlease, kun je ook een auto helemaal naar wens bestellen. Vaak zit daar wel een levertijd op. Maar ter overbrugging kun je vaak wel een gelijkwaardig model shortleasen.

 

Bijtelling bij shortlease

Bij zakelijke shortlease krijg je te maken met bijtelling, net zoals bij langlopende leasecontracten. Rij je met je shortlease auto jaarlijks meer dan 500 km privé, dan betaal je een percentage bijtelling over de nieuwwaarde van de auto. Blijf je onder deze grens? Vergeet dan niet om een rittenregistratie bij te houden, waarmee je bent vrijgesteld van bijtelling. Let dus, bij het afsluiten van een shortlease contract, goed op de nieuwwaarde en het bijtellingspercentage van je leaseauto.

 

Profiteren van de voor- en nadelen van shortlease

Shortlease kan handig zijn wanneer je tijdelijk een (grotere) auto nodig hebt voor jezelf of voor een medewerker. Bijvoorbeeld bij een tijdelijk project of seizoenswerk. Ook voor een tijdelijke werknemer, of iemand die in z’n proeftijd zit, kan shortlease een uitkomst vormen. Is hier geen sprake van, maar wil je gewoon flexibel zijn in hoelang je in welke auto rijdt, dan heeft shortlease ook voordelen. Je hoeft namelijk niet telkens een grote nieuwe investering te doen. Wat de omstandigheden ook zijn of wat je motivatie ook is: je komt er pas echt achter of shortlease bij je past als je het een keer probeert. Gelukkig kan dit zonder verstrekkende gevolgen.

 

Over Supershortlease

Supershortlease biedt mobiliteitsoplossingen voor particulieren en ondernemers die niet vast willen zitten aan een onnodig lang contract. Met een vloot met ruim 1.800 auto’s beweegt Supershortlease snel en flexibel met iedere situatie mee. Wil je meer weten? Bel dan 088-9960100 of stuur een e-mail naar info@supershortlease.nl.