{{content}} ×

Onzekere periode bewijst succes shortlease

 

Waar onzekerheid heerst is flexibiliteit van levensbelang. COVID-19 brengt de hele wereld in rep en roer en niemand weet precies waar hij aan toe is. Kunnen we het leven en werken vanaf 2021 weer normaal oppakken? Of zijn er zaken structureel veranderd? Supershortlease kijkt over de pandemie heen.

"De afgelopen hectische maanden hebben in ieder geval bewezen dat een shortleasecontract zijn vruchten afwerpt", vertelt Bauke Tuitel, leasemanager bij Supershortlease. "Het zal duidelijk zijn dat bedrijven die in onzekerheid verkeren of even geen klanten konden bezoeken aan den lijve hebben kunnen ervaren hoe goed een shortleasecontract werkt. Zij konden de auto zelfs na een maand zonder extra kosten weer inleveren. Je maakt je bedrijf op deze manier crisisproof."

 

Interessante voorraad

Over de tijdelijk toegenomen voorraad bij Supershortlease maakt Bauke zich niet zo druk: "We merken dat bedrijven huiverig zijn om zich nu voor langere tijd vast te leggen. Dat betekent dat er nieuwe vraag ontstaat van mensen waarvan het huidige leasecontract afloopt. Zodra de beperkende maatregelen zijn opgeheven is het logisch dat zij juist kiezen voor de flexibiliteit van een kort contract. Bijkomend voordeel is dat de shortlease-auto's nu weer ruim voorradig zijn. Ook elektrisch en zelfs nog exemplaren met 4% bijtelling."

 

Verwachte toename shortlease

De verwachting luidt dat de verhouding lease/shortlease structureel zal verschuiven. "Voorheen werd 70% van het wagenpark door bedrijven geleased voor langere tijd en vond 30% via shortlease zijn weg naar de klant. Nu zijn duidelijke geluiden hoorbaar dat bedrijven van plan zijn om de shortlease op te schalen." Tegelijkertijd verwijst Bauke Tuitel naar de vorige economische crisis, waarna Supershortlease de grootste groei ooit meemaakte. "Met die ervaring in de achterzak voorspel ik dat er opnieuw een stevige toename van het aantal flexibele contracten voor de deur staat."