{{content}} ×

Meer consumenten kiezen voor elektrisch rijden

 

De koopintentie voor elektrische auto’s groeit. Dat blijkt uit onderzoeken naar het bezit en de aanschafplannen voor elektrische en hybride auto’s van I&O Research. In zowel 2015 als 2016 zeggen veel consumenten in de toekomst een groenere auto aan te schaffen.
Een op de vijf autorijders verwacht binnen nu en een jaar een andere auto te kopen of te leasen, waarvan bijna 20% zegt dat dit een elektrische auto zal zijn. Dat het elektrisch rijden de afgelopen jaren een flinke vlucht heeft genomen, wijzen meerdere onderzoeken uit. Zo denkt één op de tien personen over tien jaar elektrisch te rijden volgens de Stichting Natuur & Milieu. Om aan de klimaatdoelen van 2025 te voldoen moeten auto’s gemiddeld zuiniger zijn dan nu het geval is. Daarom is de komst van elektrische auto’s een belangrijk punt.

 

Meer laadpunten

Ook de faciliteiten voor deze vorm van vervoer breiden zich flink uit. Zo konden automobilisten in alleen al Den Haag in 2016 omgerekend meer dan honderd rondjes extra om de aarde rijden dan in 2015 dankzij een uitbreiding van het openbare laadnetwerk. Daarnaast schieten de (snel)laadpalen langs de snelweg als paddenstoelen uit de grond, bestaan er handige apps die het tanken vergemakkelijken en worden er zelfs proeven gedaan met het draadloos opladen van auto’s.

 

Interessante voordelen

Een groot voordeel van elektrisch en dus groen rijden is dat het aantrekkelijke belastingvoordelen biedt en dat tanken goedkoper is. Zeker met een laadpaal thuis kunnen de brandstofkosten flink lager uitvallen. Daarnaast geldt dat wanneer je een auto least, je voor een elektrische auto slechts 4% bijtelling hoeft te betalen. Een nadeel van een elektrische auto is dat deze momenteel nog redelijk duur in de aanschaf is. Voor iedereen die tijdelijk een auto nodig heeft is en niet in één keer een groot bedrag wilt neertellen, is het leasen van een elektrische auto een aantrekkelijk alternatief.

Elektrische auto’s shortleasen

Ook bij Supershortlease kun je profiteren van de voordelen die een elektrische auto biedt. Zo kun je de volledig elektrische Hyundai IONIQ al shortleasen vanaf één maand. Deze automaat heeft een krachtige elektromotor, een lithium ion polymeerbatterij met grote capaciteit en een actieradius van meer dan 280 kilometer. Ook kun je medio volgend jaar via Supershortlease kiezen voor het Tesla Model 3. Deze auto heeft, naast een strak design, een snelle motor en de verwachting dat het de veiligste auto in zijn klasse gaat worden, een bereik van 345 kilometer per laadbeurt.

 

Shortleasen

Shortleasen is ideaal voor bijvoorbeeld zzp’ers of bedrijven met arbeidskrachten die tijdelijk vervoer nodig hebben. De contracten zijn al na één maand dagelijks opzegbaar, je kunt rijden in binnen én buitenland en hebt de keuze uit aantrekkelijke opties zoals een tankpas. Een elektrische of hybride auto shortleasen is ideaal voor iedereen die zich op een duurzame manier wilt verplaatsen tegen een zeer scherp tarief. Je least hem net zolang als je hem nodig hebt. Meer weten? Neem dan contact met ons op, 088 - 99 60 100 of info@supershortlease.nl

Image Text