{{content}} ×
Image Text

Klant aan het woord: RealConnections

Supershortlease interview met Erik Vos van RealConnections

 

Niet standaard maakt het juist leuk!

Een elektrische auto shortleasen is nog niet zo gebruikelijk, maar Erik Vos van RealConnections is een rijder van het eerste uur. Hij maakte een doelbewuste keuze voor innovatie en duurzaamheid, waarmee hij zijn voorliefde om zaken anders aan te pakken integraal doorvoert. Erik Vos rijdt een Tesla Model 3.

 

Kun je jezelf even voorstellen?

“Ik ben 49 jaar en oprichter/mede-eigenaar van RealConnections. Wij leveren support aan mkb’ers op ICT-gebied, en dan met name op cloudproducten. Met negen medewerkers regelen we op afstand e-mail, telefonie, ticketsystemen, beveiliging, eigenlijk alles waarmee je flexibel in de cloud kunt werken. Onze klanten zijn met name actief binnen de energietransitie.”

 

Waarin zijn jullie onderscheidend in de markt?

“We moeten vooroplopen op ICT-gebied, want we houden ons bezig met het nieuwste van het nieuwste. Voordat de markt een bepaalde richting op kan gaan hebben wij het al getest. Dat vereist flexibiliteit en een goed oog voor vernieuwing en verbetering. Vervolgens kunnen wij heel snel schakelen.”

 

Hoe belangrijk is flexibel vervoer voor jouw organisatie?

“Heel belangrijk! Om te beginnen sluiten wij geen jaarcontracten met klanten af: alle overeenkomsten zijn per maand opzegbaar. Het dwingt ons om elke maand toegevoegde waarde te laten zien. Onze eigen mobiliteit moet daar natuurlijk bij aansluiten. We willen de mogelijkheid hebben om heel snel te schakelen.”

 

Hoe ziet de invulling van die behoefte er in de praktijk uit?

“We geven al onze consultants een elektrische leaseauto, een ov-jaarkaart en een abonnement op een deelauto. Door dit allemaal te verstrekken hoeft niemand van ons ooit in de dagelijkse files te belanden of te zoeken naar een parkeerplek in de binnensteden. Dit vereist wel dat zij anders nadenken over mobiliteit. Persoonlijk vervoer bestaat voor ons uit de slimste manier om van a naar b te komen. Afhankelijk van tijdstip, bestemming, parkeermogelijkheden en bijvoorbeeld de wens om tijdens de reis te kunnen werken.”

 

Speelt de factor milieu een rol?

“De keuze om elektrische auto’s te shortleasen is 100% vanuit het oogpunt van duurzaamheid gemaakt. Je kunt zelf de wereld verbeteren en ik vind niet dat je daarbij op stimulerende maatregelen vanuit de overheid moet wachten. Dat ze er toch zijn is overigens wel lekker. Maar de keuze hangt af van wat we zelf verantwoord en belangrijk vinden. Zo laden we bijvoorbeeld alleen groene stroom. Superchargers van Tesla leveren meestal grijze stroom, evenals die van Shell. Daar laden we niet. Bij Fastned en Allego wel.”

 

Dat gaat best ver...

“We gaan zelfs nóg verder. Onze medewerkers maken ook thuis verplicht gebruik van groene stroom. Eventuele meerkosten kunnen via het salaris worden gecompenseerd. RealConnections sponsort zelfs een voetbalclub, voor het bedrag dat het hen méér kost om groene stroom af te nemen bij de energieleverancier. Zo simpel kan het zijn! Wij willen vernieuwend zijn om een waardevolle bijdrage te leveren aan zaken die wij belangrijk vinden.”

 

Waarom shortlease je de auto's via Supershortlease

“Ik wil niet vastzitten aan een contract voor langere tijd. Met Supershortlease heb ik een goede partij gevonden die de flexibiliteit geeft die wij als organisatie nodig hebben. We rijden in een Hyundai IONIQ, Opel Ampera-e, Hyundai KONA electric, Nissan LEAF, Volkswagen e-Golf en een Tesla Model 3. Maandelijks opzegbaar. Ik rijd in principe in de Tesla. Dat is een geweldige auto, verreweg de beste elektrische auto waarin ik tot nu toe heb gereden… Maar wanneer er een betere op de markt komt dan wil ik die!”

 

Zou je de Tesla Model 3 niet in eigendom willen hebben?

“We moeten af van ‘bezit’, dat vind ik echt achterhaald. Waarom zou je dat willen? Wij kijken anders tegen vervoer aan, doen alles op onze eigen manier. Onderling wordt door ons vaak van auto geruild. Ik gebruik de Tesla ook regelmatig om klanten te overtuigen van de voordelen van elektrisch rijden. Zij krijgen hem gerust een weekendje mee. Je zou de blik in hun ogen moeten zien wanneer ik mijn sleutels bij hen op tafel leg. ‘Huh, echt?’ Ja, echt! Het is leuk om vernieuwend te zijn.”