{{content}} ×
Image Text

Klant aan het woord: Marijke Kok van TEYLER

Marijke Kok over Supershortlease

 

Image Text

Consultancy bureau TEYLER werkt met wat zij noemen ‘voorloopauto’s’: tijdelijk vervoer voor nieuwe medewerkers via Supershortlease. In deze periode kijkt het bedrijf of het klikt met de nieuweling, waarna voor hem of haar definitief een auto wordt aangeschaft. Klikt het niet? Dan leveren zij de shortlease-auto na een maand zonder kosten weer in.

 

Kun je jezelf even voorstellen?

“Ik ben Marijke Kok, office manager bij TEYLER in Haarlem. Ik houd mij onder andere bezig met financiële zaken, waar de mobiliteit van onze medewerkers onder valt. Momenteel zijn we actief met 28 mensen, waarvan 22 in vaste dienst.”

 

Wat voor organisatie is TEYLER?

“We begeleiden projecten, onder andere in de infrastructuur, energie en bouw & vastgoed. Onze mensen adviseren aannemers op gebied van contractmanagement, projectbeheersing, data- en assetmanagement en tendermanagement. Dat zijn de bekende grote namen als Ballast Nedam en Heijmans, maar ook kleinere bedrijven die in deze markten actief zijn. Ook overheden betrekken ons vaak bij projecten. We zijn actief in heel Nederland.”

 

Hoe zit dat precies met jullie voorloopauto’s?

“Nieuwe medewerkers worden via recruiters aangesteld, voordat zij de overstap maken om volledig onder de TEYLER vlag te komen werken. In 2020 ging ik op zoek naar een goede partner die ons bij het mobiliteitsvraagstuk voor deze nieuwe lichting kon helpen. Zo ben ik bij de vestiging van Supershortlease in Haarlem terecht gekomen. Zij reageren snel, meestal tussen een half uur en een uur, en kunnen vlot leveren. Dat past bij hoe ik zelf graag werk. Tegelijkertijd heb ik de indruk dat we niet de hoofdprijs betalen.”

 

Wat vind je verder belangrijk op het gebied van mobiliteit?

“Dat medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken waar het gaat om onderhoud, kosten of brandstof. En er moet een mogelijkheid zijn om onderling een keer van auto te wisselen. Onze mensen weten wat ze betalen aan bijtelling, en ik zorg er via Supershortlease voor dat zij veilig de weg op kunnen. Supershortlease heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding en de auto’s zijn altijd goed. Verder is er een handige haal- en brengservice.”

 

Wat voor auto’s rijden de medewerkers?

“Ook bij een voorloopauto vragen we altijd naar de wensen van de bestuurder. Vervolgens gaan we kijken hoe we die het beste kunnen invullen. Die invulling kan uiteen lopen van een BMW tot een Volkswagen Polo of Renault Clio. Waarvan de laatste twee natuurlijk gunstig zijn in de bijtelling.”

 

Hoe verloopt het contact met Supershortlease?

“Ik heb vaak contact met Sharon. We kunnen snel met elkaar schakelen op een hele prettige manier. En ondanks dat wij alleen contact hebben via de telefoon en e-mail, heb ik het gevoel dat ik zo even naar haar toe kan lopen. De communicatie is laagdrempelig en persoonlijk waar gewenst. Zij en haar collega’s pakken zaken direct op. Tegelijkertijd weet ik dat ik niet teveel betaal. En wanneer we een shortlease-contract willen verlengen van 1 naar 3 maanden kan dat ook. Ze zijn heel flexibel en transparant in de kosten. Het is een eerlijk bedrijf waar ik graag klant ben.”

 

Wat kan beter?

“Sinds de start van onze samenwerking ben ik nog niet tegen zaken aangelopen die beter zouden kunnen. Waar mensen werken gaat natuurlijk wel eens iets mis. Maar dan zoeken we met elkaar naar een oplossing die werkt voor beide kanten. Ja, ik kan shortleasen bij Supershortlease echt aanbevelen.”