{{content}} ×

Waar komen de zero-emissiezones? | Supershortlease

Waar komen de zero-emissiezones?

Inmiddels hebben 29 gemeenten een besluit tot invoering van een zero-emissiezone genomen.

Wat houdt een zero-emissiezone precies in?


Een zero-emissiezone is een gebied waar alleen zakelijke bestel- en vrachtauto's (stadslogistiek) worden toegelaten die geen schadelijke stoffen uitstoten. Voertuigen op benzine, diesel en gas (ook hybride voertuigen tenzij ontheven) mogen hier dus niet in. Voertuigen die alleen op elektriciteit of waterstof rijden zijn wel toegestaan. 

Waar in Nederland komen zero-emissie zones?


Ongeveer 30 gemeenten in Nederland treffen momenteel voorbereidingen voor zero-emissiezones voor stadslogistiek. De ingangsdatum van de zero-emissiezones kan per gemeente verschillen.

Op de website van Zero Emissie Stadslogistiek zie je overzichtelijk de ZE-zones met ingangsdatum terug, net als milieuzones en stadshubs. 

Bron: opwegnaarzes.nl

Zero-emissie zones in Nederland

Interesse in een elektrische bestelbus?


Door een elektrische bedrijfswagen te shortleasen, voldoe je aan de emissie-eisen en heb je toegang tot de zero-emissie zones. Dit draagt bij aan een duurzamere mobiliteit en een schonere leefomgeving. 

Bij het kiezen van de juiste elektrische bedrijfswagen om te shortleasen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk hierbij aan het formaat, de laadruimte en het aantal zitplaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het rijbereik van de elektrische bedrijfswagen. Het rijbereik geeft aan hoe ver je kunt rijden op een volle accu. Dit is met name belangrijk als je vaak lange afstanden moet afleggen.Benieuwd welke elektrische bedrijfswagen bij jouw behoeftes past?


Ontdek meer interessante artikelen

Geen resultaten gevonden