{{content}} ×

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens het shortleasen? | Supershortlease | Supershortlease

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens het shortleasen?

Supershortlease, waar we jou graag informeren over alles wat je moet weten over shortleasen. Een veelgestelde vraag die we vaak tegenkomen is: "Bouw ik schadevrije jaren op tijdens het shortleasen?" We gaan hier dieper in op dit onderwerp en geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over shortleasen en schadevrije jaren.

Home Kennisbank

Wat zijn schadevrije jaren?

Om te begrijpen hoe schadevrije jaren werken tijdens het shortleasen, is het belangrijk om te weten wat schadevrije jaren precies zijn. Schadevrije jaren zijn een beloningssysteem voor verantwoord rijgedrag. Elk jaar dat je geen schade claimt bij jouw autoverzekeraar, verdien je één schadevrij jaar. Deze schadevrije jaren resulteren vaak in een korting op je autoverzekeringspremie.

Shortleasen en schadevrije jaren

Het is een veelvoorkomende misvatting dat je geen schadevrije jaren kunt opbouwen tijdens het shortleasen. Echter, tijdens een shortleasecontract rijd je wel degelijk in een auto en ben je verantwoordelijk voor jouw rijgedrag. Als je geen schade claimt bij de verzekering gedurende het shortleasecontract, bouw je schadevrije jaren op zoals je dat bij een normaal leasecontract zou doen.

Verschillen tussen shortleasen en normaal leasen


Het belangrijkste verschil tussen shortleasen en normaal leasen is de duur van het contract. Bij normaal leasen gaat het vaak om langlopende contracten van 1 tot 5 jaar, terwijl shortleasecontracten veel korter zijn, variërend van enkele maanden tot maximaal 2 jaar. Ondanks deze verschillen gelden dezelfde regels met betrekking tot schadevrije jaren voor zowel shortleasen als normaal leasen.

Verzekering tijdens shortlease


Tijdens het shortleasen is de auto meestal verzekerd via de leasemaatschappij. Deze verzekering dekt meestal schade aan de auto als gevolg van ongevallen, diefstal en andere onvoorziene gebeurtenissen. Als je tijdens het shortleasecontract schade aan de auto hebt veroorzaakt en een claim indient bij de verzekering, kan dit van invloed zijn op jouw schadevrije jaren en de premie die je in de toekomst betaalt.

Overdracht van schadevrije jaren

Bij normaal leasen is het mogelijk om schadevrije jaren over te dragen van de ene autoverzekering naar de andere. Ook bij shortlease is het mogelijk om een 'verklaring schadevrij rijden' aan te vragen. Deze kun je indienen bij je eigen verzekering, als bewijs dat je schadevrij in de shortlease auto hebt gereden. Heb je wel schade gereden en is er een eigen risico doorbelast? Dan wordt er geen 'verklaring schadevrij rijden' afgegeven. 

Flexibilteit van shortlease

Bij shortleasen hoef je geen lange termijnverplichtingen aan te gaan en heb je de flexibiliteit om snel van auto te wisselen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het verlies van schadevrije jaren bij eventuele schadeclaims, maar je blijft wel schadevrije jaren opbouwen tijdens het rijden in een shortlease auto. 


Schadevrije jaren

Je bouwt dus wel degelijk schadevrije jaren op tijdens het shortleasen, op voorwaarde dat je geen schade claimt bij de verzekering gedurende het shortleasecontract. Shortleasen biedt tal van voordelen, zoals flexibiliteit en gemak, die het een aantrekkelijke optie maken voor veel automobilisten.

KIES ER GEMAKKELIJK EENTJE UIT

Bekijk het aanbod

Op zoek naar een privé shortlease auto?

Ontdek meer interessante artikelen

Geen resultaten gevonden